Austin Rowing Center

 Sited on Town Lake, the design project called for a rowing center that allowed for the storage of boats as close to the water as possible without impeding the heavily trafficked running trail. The solution was an open-air pavilion that mimicked the height of the surrounding trees yet contrasted it through its use of white, steel columns and charred cedar-clad walls.

 

 

Crux

This project is a renovation of a 20,000 square foot warehouse building into an elite rock climbing facility that serves the Austin climbing community. Designed to have a connection with the outdoors and with a modifiable climbing wall, the structure is designed to host regional competitions as well.

Responsibilities: Construction Documents, Bidding

(Work completed as a member of the architecture office Derrington Building Studio)